25 jun 2016

25 jun 2016

Bestuur

By:

Het bestuur van Stichting Obligatiehoudersbelangen bestaat uit:
Mr. M.C. Olie LL.M. – Voorzitter  |  Mr. S.G. van de Vusse MBV – Penningmeester |  MrP.R.J.M. Tijhuis MBA – Secretaris

Mr. M.C. (Mark) Olie LL.M. (1964)

mark_olie

De heer Olie is in 1988 afgestudeerd in het Nederlands en Europees recht aan de Rijksuniversiteit Utrecht. In 1990 behaalde hij een Master of Laws degree aan de New York University School of Law. Hij heeft als bedrijfsjurist gewerkt bij o.a. Koninklijke Philips Electronics N.V. en NCR Nederland N.V. Bij laatstgenoemd bedrijf was hij verantwoordelijk voor het opzetten van de juridische afdeling voor de Benelux en Scandinavië en maakte hij deel uit van de directie. Sinds 2001 is hij werkzaam als interim-jurist op het gebied van financiële en energiederivatencontracten welke hij heeft onderhandeld voor alle grote Nederlandse financiële instellingen en energiemaatschappijen. Daarnaast is hij gespecialiseerd in het opstellen en onderhandelen van vaak complexe internationale contracten, waaronder begrepen corporate finance transacties. De heer Olie is tevens bestuurder van diverse non-profit instellingen. VOG MCO SOB – 2017.

Mr. S.G. (Stephan) van de Vusse MBV (1965)

StephanvandeVusse

De heer Van de Vusse is in 1991 afgestudeerd in het Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Utrecht. In 2008 heeft hij een Master of Business Valuation gehaald aan de TIAS Nimbas Business School te Tilburg. Stephan van de Vusse heeft diverse functies bekleed in de financiële wereld waaronder van 1998 tot 2004 bij ING Bank. In de periode 2005-2009 was hij directeur van CenE Bankiers, de gespecialiseerde bank voor de medische sector, en concerndirecteur van F. van Lanschot Bankiers. In die hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor vele financieringen. Sinds 2010 is hij vanuit zijn bedrijf Healthcare Finance Group betrokken bij diverse financieringstrajecten en –structuren in de gezondheidszorg. Vanaf december 2010 verantwoordelijk voor de structurering en plaatsing van meerdere obligatieprogramma’s voor zorginstellingen. De heer van de Vusse heeft een toezichthoudende functie bij het Helen Dowling Instituut. VOG SvdV SOB – 2017

Mr. P.R.J.M. (Patrick) Tijhuis MBA (1970)

De heer Tijhuis heeft zijn studie fiscaal recht aan de Universiteit van Amsterdam in 1994 afgerond waarna hij startte als fiscalist bij EY. In  2006 behaalde hij een MBA van de Bradford University School of Management met specialismen in strategisch en financieel management. In de jaren erna, vervolgde hij zijn carrière in de financiële sector onder andere bij F. van Lanschot Bankiers, waar hij werkzaam was in productontwikkeling, project management en algemeen management. Sinds 2015 is hij verbonden aan een wereldwijd adviesbureau op het gebied van fiscale transfer pricing. Tevens is hij bestuurslid van de sectie Tax Technology van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs.

Stichting Obligatiehoudersbelangen hecht veel waarde aan de integriteit van haar bestuurders. Zij geeft hieraan invulling door voor hen met ingang van 2017 elk jaar een Verklaring Omtrent het Gedrag aan te vragen op basis van een breed scala aan functieaspecten. Uit het onderzoek van Dienst Justis zijn geen bezwaren gebleken tegen de bestuurders.

 

shutterstock_310318895